assalamualaikum


Wednesday, March 09, 2011

heart is unstable!!!

Assalamualaikum n good day!

Lame dah rasenye x post ap2 kt blog ni. quite busy dgn rutin harian.huhuhu. papepon, kali ni saya rase mcm nk merepek plak. tak tahulah what is in my mind and ape yg bergolak dalam jiwa ni. rase mcm semak pun ye jgk. hmmmm. tapi anda jgn terikut dgn my feeling ni.hehehe. teruskan dgn hidup yg ceria k!! (^0^)

Ade x anda rse kdg2 tu hati ni mcm nk pecah or explode sbb mcm2 bnde yg da bersarang n beranak-pinak kt dalam heart kite ni? and ape agaknye yg slalu tersimpan dalam tu agaknye eh?? huhuhu~~~. saya sendiri pon kdg2 keliru dgn perasaan sendiri. Rase mcm nk marah, geram, sedih, nak nangis kuat2.......benci?? Nauzubillah...smg Allah jauhkan...

walaubagaimanapun, we r just human rite. X lepas dr masalah hati yg pelbagai ragam ni. jom kite cube analisis ap masalah yg boleh menimpa hati kite ni.hehehe.

1) merajuk x tentu pasal.huhu~~~
bukan bdk kecik je blh merajuk ye tuan2 n puan2 sekalian. yg dah besau2 ni pon 2x5 je. ye idak? ini kerana hati ni bersifat lembut. sesiapa pun akan mengalami keadaan merajuk ini bile hatinye diguris, dihiris, digilis dan mcm2 lagi.huhuhu.

2) putus cinta
waaaa!!! sape mau komen sama saya.huhuhu. ini adalah masalah trbesau yg sering melanda para remaja x lupe jgk org2 dewasa. klau tgk dlm icon kt skype,ym, ke ap ke, msti ade image my heart is broken...huhuhu. hmmmm. itulah, saya nk komen lebih2 pon takut jgk.so, jom tgk yg seterusnye.huhu

3) dengki
ni kes x puas hati dgn kesenangan org laen. org laen berjaya, dalam hati mcm2 sumpahan yg x terluah di mulut. dengki bila kawan dpt straight A's, dengki bila org laen dapat pakwe ensem cket dr pakwe dia (ngeeeee), dengki bile bla..bla..bla...sila sambung ye kawan2.

4) dendam
danger3!!! kes ni da berat ni. yelah, bile someone tu da trlalu lame pendam perasaan dengki, marah, kecik hati dan segala bagai, prasaan tu semua blh brtukar dlm sekelp mate aje. believe me or not? anda nk cube ke?? please avoid it.huhuhu.

5) mental
ni pon kes ranking plg tinggi agaknye. bile hati ni unstable, mcm2 yg dia rase sampai dah x blh kawal lg dah, lame2 akan meletop kebabom jgk. yelah, hati da bercelaru, fikiran lak x blh nk positif.asyik2 cas negatif.ngeee~~~. lame2, hati dan fikiran pon da x seiring...ish3.

tu jelah yg blh saya listkan kat sini. kalu nk tmbah lagi blh buat sendiri.huhuhu. ap2 pon anda2 semua, jgn lupe yg hati ni kerajaan dalam tubuh kite, baik hati kite, insyaAllah segala tindak tanduk kite pon akan baik. buruk hati kita, maka sebaliknyalah yg akan terjadi..nauzubillah...tu sje tuk kali ni. May Allah Bless all of us.(^_^)

uhibbukum fillah..
wassalam..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget