assalamualaikum


Thursday, March 17, 2011

Duhai Pemilik Hati…

Assalamualaikum & a very good day!

Di bawah ni adalah lirik lagu sebenonye.huhuhu. Rasenye ad yang tau lagu ni. Nyanyian Dato’ Siti Nurhaliza. Ada orang kate sy peminat fanatic siti. Actually…duluuuuuuuu ye. Sekarang no longer.heehehe. Sebabnye…BIARLAH RAHSIAAA~~~. Takde motif khusus pon utk keluaran kali ni. Sekadar berkongsi rasa dan perasaan. Ngeee~~~

Terimalah..dari Siti Nurhaliza..heeeee~~~

Dingin dalam jiwaku,,
Disirami salju kasih-Mu
Kususuri jalan-Mu
Walau ranjau berliku

Cinta-Mu abadi untukku…

Tenang saat merindu
Takafurku dihadapan-Mu
Deraian airmata gugur dalam sujudku
Betapa agungnya cinta-Mu

Gelora silam tak bisa terpadam
Namun harapan menggunung di hati
Gelora kasih tak mungkin terluput
Kerana hatiku merantau jauh
Ingin bertemu dengan-Mu oh Kasih..

Rindu mencengkam jiwa
Sebak dada tiada tertahan
Hanya pada-Mu Tuhan ku serah diri ini
Pohon cinta Mu nan suci hakiki...

Kita hanya manusia yang lemah…namun kekuatan itu perlu dibina…dengan izin-Nya jua…

May Allah Bless us..(^_^)

Uhibbukum fillah..

Wassalam..

Wednesday, March 09, 2011

heart is unstable!!!

Assalamualaikum n good day!

Lame dah rasenye x post ap2 kt blog ni. quite busy dgn rutin harian.huhuhu. papepon, kali ni saya rase mcm nk merepek plak. tak tahulah what is in my mind and ape yg bergolak dalam jiwa ni. rase mcm semak pun ye jgk. hmmmm. tapi anda jgn terikut dgn my feeling ni.hehehe. teruskan dgn hidup yg ceria k!! (^0^)

Ade x anda rse kdg2 tu hati ni mcm nk pecah or explode sbb mcm2 bnde yg da bersarang n beranak-pinak kt dalam heart kite ni? and ape agaknye yg slalu tersimpan dalam tu agaknye eh?? huhuhu~~~. saya sendiri pon kdg2 keliru dgn perasaan sendiri. Rase mcm nk marah, geram, sedih, nak nangis kuat2.......benci?? Nauzubillah...smg Allah jauhkan...

walaubagaimanapun, we r just human rite. X lepas dr masalah hati yg pelbagai ragam ni. jom kite cube analisis ap masalah yg boleh menimpa hati kite ni.hehehe.

1) merajuk x tentu pasal.huhu~~~
bukan bdk kecik je blh merajuk ye tuan2 n puan2 sekalian. yg dah besau2 ni pon 2x5 je. ye idak? ini kerana hati ni bersifat lembut. sesiapa pun akan mengalami keadaan merajuk ini bile hatinye diguris, dihiris, digilis dan mcm2 lagi.huhuhu.

2) putus cinta
waaaa!!! sape mau komen sama saya.huhuhu. ini adalah masalah trbesau yg sering melanda para remaja x lupe jgk org2 dewasa. klau tgk dlm icon kt skype,ym, ke ap ke, msti ade image my heart is broken...huhuhu. hmmmm. itulah, saya nk komen lebih2 pon takut jgk.so, jom tgk yg seterusnye.huhu

3) dengki
ni kes x puas hati dgn kesenangan org laen. org laen berjaya, dalam hati mcm2 sumpahan yg x terluah di mulut. dengki bila kawan dpt straight A's, dengki bila org laen dapat pakwe ensem cket dr pakwe dia (ngeeeee), dengki bile bla..bla..bla...sila sambung ye kawan2.

4) dendam
danger3!!! kes ni da berat ni. yelah, bile someone tu da trlalu lame pendam perasaan dengki, marah, kecik hati dan segala bagai, prasaan tu semua blh brtukar dlm sekelp mate aje. believe me or not? anda nk cube ke?? please avoid it.huhuhu.

5) mental
ni pon kes ranking plg tinggi agaknye. bile hati ni unstable, mcm2 yg dia rase sampai dah x blh kawal lg dah, lame2 akan meletop kebabom jgk. yelah, hati da bercelaru, fikiran lak x blh nk positif.asyik2 cas negatif.ngeee~~~. lame2, hati dan fikiran pon da x seiring...ish3.

tu jelah yg blh saya listkan kat sini. kalu nk tmbah lagi blh buat sendiri.huhuhu. ap2 pon anda2 semua, jgn lupe yg hati ni kerajaan dalam tubuh kite, baik hati kite, insyaAllah segala tindak tanduk kite pon akan baik. buruk hati kita, maka sebaliknyalah yg akan terjadi..nauzubillah...tu sje tuk kali ni. May Allah Bless all of us.(^_^)

uhibbukum fillah..
wassalam..

Wednesday, March 02, 2011

Edisi khas: A little gift for her...




















Assalamualaikum and a very good day..

Kali ini adalah edisi khas penulisan sy utk my lovely roommate..Nurul Atiqah binti Ishak..(^_^)
I wish u HAPPY BIRHTDAY !!! May Allah Bless u forever n after.I Love u heartly!! btol ke x bahasa tu.toing3..(@_@)


Nothing special yg mampu saya brikn pd awak..just a little gift for u...hope u like it cayang..huhu. Saya nak bagi lagu ni. Tapi lirik jela.huhuhuhu~~~.Tapi mesti awak da tau sebab kita kan sebilik.hehehehe..=P


Erti persahabatan ini..

hembusan bayu lembut bertiup..
deru ombak yang menyusur pantai..
sayu hati bila terkenangkan..
memori indah kita bersama...

Dengarkanlah lagu ku tujukan..
Tanda ingatan tulus buatmu..
Moga abadi di sanubari..
bersemi buat selamanya...

Segala yang manis pasti ada pahitnya..
Begitulah jua hidup bersama...
segala yang indah jadikan hiasan..
segala yang buruk jadikan sempadan...

Masih segar di ingatanku sentiasa..
kenangan menggamit rasa...
tempuhi onak dan duri..
itulah yang diharungi..
janji yang telah kita bina..
tetap kekal dan abadi...

Marilah suburkan kembali..
hubungan dengan kejujuran..
leraikan segala impian..
buktikan dengan keikhlasan..
moga persahabatan ini..
mengajar erti kehidupan..
dalam rahmat Tuhan Yang Esa..
Bahgia selamanya...

~Dehearty~

Semoga hati yang terjalin ini akan kekal kukuh...Maafkan segala salah dan silap saya selama kita bersahabat...Semoga gembira selalu!!!(^_^)

Uhibbuki fillah...
wassalam...
There was an error in this gadget